Microsoft, Azure sisteminin tarihin en büyük DDoS saldırısını püskürttüğünü duyurdu.
Yazılım devi Microsoft, Azure sistemine yapılan, şimdiye kadar kaydedilmiş en büyük DDoS saldırısını duyurdu. Şirket, ağustos ayında gerçekleştirilen 2.4 Tbps’lik DDoS saldırısını püskürttüğünü söyledi ve şaşırtan rakamlar paylaştı.
Microsoft, Azure sisteminin tarihin en büyük DDoS saldırısını püskürttüğünü duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Avrupalı bir müşteriyi hedef alan saldırı, 70 bin bot ile gerçekleştirildi. Bu botlar, saniyede 2,4 TB’lik paketlerle saldırmış olsalar da Azure, saldırıyı püskürtmeyi başardı.
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bulut tabanlı sistemi Azure’un tarihin en büyük DDoS saldırısını püskürtmeyi başardığını açıkladı. Azure Networking’in üst düzey yöneticisi Amir Dahan tarafından yapılan açıklamalarda, üç dalga halinde gelen ve en yükseği saniyede 2,4 TB olan saldırıların püskürtülmesi sırasında, Azure sistemlerinde hiçbir sorun yaşanmadığını belirtildi. Saldırının diğer dalgalarının ise 0,55 Tbps ve 1,7 Tbps kapasitelerde olduğu açıklandı.
Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre tarihin en büyük DDoS saldırısı, başta Malezya, Tayvan, Vietnam, Çin ve Japonya gibi ülkeler ile ABD merkezliydi. Bu ülkelerdeki yaklaşık 70 bin bot aynı anda saldırıya başlayarak sistemleri çökertmeye çalışmış olsa da Azure’un sahip olduğu güvenlik sistemleri, bu saldırının başarısız olmasına yol açtı.
ABD merkezli yazılım devi Microsoft, büyük bir DDoS saldırısına maruz kaldığını duyurdu.
Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Microsoft, ağustos ayında 2.4 Tbps’lik bir DDoS saldırısına uğradı. Azure sunucularına yapılan saldırı, haber kaynaklarından tarihin en büyük DDoS saldırısı olarak geçti.
DDoS saldırısı, Avrupa’daki bir Azure müşterisini hedef aldı ve Microsoft’un 2020’de kaydettiği en büyük saldırıdan yüzde 140 daha büyüktü.
MICROSOFT AZURE ÇEVRİMİÇİ KALMAYI BAŞARDI
Microsoft, saldırının 10 dakikadan fazla sürdüğünü ve saldırı sürecinde 2,4 Tbps dışında diğer dalgaların 0,55 Tbps ve 1,7 Tbps olarak ölçüldüğünü söyledi.
Azure, onlarca terabit boyutundaki DDoS saldırısı boyunca çevrimiçi kalabildi.
Saldırıların yaklaşık 70.000 kaynaktan ve Asya-Pasifik bölgesindeki Malezya, Vietnam, Tayvan, Japonya ve Çin gibi birden fazla ülke ile birlikte ABD’den geldiği açıklandı.
DDoS saldırısının hedefinde yalnızca bir müşteri vardı
Microsoft’un açıklamalarına göre söz konusu saldırı, ağustos ayının son günlerinde gerçekleşti. İlginçtir ki bilgisayar korsanları, Microsoft Azure ile değil, Microsoft Azure kullanan Avrupa merkezli bir müşteriyi hedef almışlardı. O müşterinin kim olduğu, saldırının neden yapıldığı gibi hususlar, tahmin edebileceğiniz üzere açıklanmadı.
Microsoft Azure’a yapılan saldırı öncesi Amazon Web Services (AWS) 2.3 Tbps’lik bir saldırıyla en büyük DDoS saldırısı rekorunu elinde tutuyordu.
Hack dünyasındaki önceki rekor, Amazon’a aitti. Amazon Web Services (AWS), Şubat 2020’de devasa bir DDoS saldırısını püskürtmüştü. Bilgisayar korsanları, o saldırıyı saniyede 2,3 TB‘lik paketlerle yapmışlardı. AWS, bu saldırıyı başarılı bir şekilde püskürtmeyi başarmıştı. Yaşanan olaylar, nispeten yeni teknolojiler olarak bilinen bulut sistemlerinin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.